subwaysurfershizliol
editsiz serverler

19 Ağustos 2016 Cuma

metin2 gm server yapmak

Çoğu arkadaş gm server yapma olayını bilmiyor. Bilsede bildiği yöntem eminim işe yaramaz bir yöntem. Mesela bazı kişiler gm server yapıyor panelden bi butona tıklamanız yetiyor ve questle oyunda sürekli /reload a çekiyor vemetin2 pvp serverlere giren gm olarak başlıyor. Doğru bir yöntem mi derseniz bence kesinlikle doğru bir yöntem değil sürekli /reload a çekmesi bir kere pvp serverlerı kasıyor peki başka ne türlü gm server yapılabilir ? Şimdi konuyu iyi dinleyin bu yaptığımız olayla oyuna her giren gm olarak başlayacak üzerinde gm yazısı olmayacak ama giren herkesde gm kodları çalışacaktır bunu packten düzelterek herkesin üzerinde gm yazmasınıda sağlayabilirsiniz. Yapmamız gerekenlere geçelim.
1 - Ftp editörü ile sunucaya bağlanılır ve cd /usr/game ile game dizine gidilir.
2 - Burda bulunan channel1, channel2, channel3, channel4, game99 içlerindeki CONFİG dosyaları düzenlenmek üzeri açılır.
3 - Aşağı satırlarda göreceğiniz  #TEST_SERVER: 0 satırı önündeki kare kaldırılarak ve "0" sayısını "1" yaparak düzeltilir. Bunu yukarda belirttiğimiz her klasörde yapın.
Olay bitmiştir oyuna start verdiğinizde her giren oyuncu pvp serverlere oyuna gm olarak başlar. Peki şöyle bir sıkıntı var herkes istediği kodu kullanırsa oyunda sıkıntı çıkıp oyunun işleyişi bozulmaz mı ? Evet bozulur ama bunun içinde bir çözüm var. CMD adlı bir dosya oluşturuyoruz dosya uzantısı yok isim sadece CMD olacak. CMD dosyasını notepad ile açın ve içlerine şunları yazın
who IMPLEMENTOR
reload DISABLE
shutdown DISABLE
slow DISABLE
advance DISABLE
a DISABLE
mob DISABLE
m DISABLE
dc DISABLE
stun DISABLE
inv DISABLE
block DISABLE
chat_block DISABLE
block_chat DISABLE
kill DISABLE
transfer DISABLE
içine bunları yazdıktan sonra kayıt edin ve channel1, channel2, channel3,  channel4, game99 içine atın. Ne yapmış olduk yukardaki kodları engelledik istediğiniz kodu sizde uzun adıyla beraber yazıp engelleyebilirsiniz artık serverınız gm serverdır iyi oyunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder